top of page
  • Obrázek autoraKlára Vogelová

Bojujete s nedostatkem prostoru? Koukněte na tyto tipy pro malé místnosti...

Aktualizováno: 4. 6. 2023

Máte malý pokoj a bojujete s prostorem? Chcete využít prostor na maximum? S trochou kreativity a správnými designovými strategiemi můžete svůj malý pokoj proměnit ve stylový a funkční prostor. Zde je několik nápadů pro malé prostory:



1. Vyberte si nábytek s více funkcemi. Místo tradičního konferenčního stolku zvolte například malý otoman nebo lavici s úložným prostorem pod ním apod. Jednoduše hledejte kousky, které mohou sloužit více účelům (především ty, které zabýrají spoustu prostoru - např. pohovka, postel, skříně... )


2. Vytvořte iluzi většího prostoru. Pomocí velkého zrcadla na stěně může odrážet přirozené světlo a zvětšit místnost. Můžete také použít menší zrcadla jako dekoraci, která přidá vizuální zajímavost a místnost bude otevřenější.


3. Pro úložiště využijte stěny. Spíše než zabírat cennou podlahovou plochu úložnými jednotkami, hledejte způsoby, jak využít místo na stěně. Nainstalujte police nebo plovoucí police pro uložení a vystavení knih, dekorací a dalších malých předmětů.


4. Použijte světlé barvy pro dosažení pocitu velikosti z dané místnosti. Světlé a neutrální barvy mohou pomoci otevřít prostor a působit vzdušněji a otevřeněji. Zvažte vymalování stěn světlou barvou nebo použití světlého nábytku, abyste vytvořili soudržný vzhled.


5. Nebojte se odvážnějších vzorů. Zatímco plné barvy mohou pomoci vytvořit soudržný vzhled, výrazné vzory mohou také přidat vizuální zajímavost a hloubku malému prostoru. Vyberte si zmenšené vzory nebo se rozhodněte pro výraznou tapetu, která bude dodávat hloubku Vašemu malému pokoji.

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page