top of page
  • Obrázek autoraKlára Vogelová

Skandinávský styl v interiéru? Ležérní, vzdušný, bez zbytečností a přesto útulný

Skandinávský interiérový styl je designové hnutí, které vzniklo v severských zemích Švédsku, Dánsku a Norsku. Vyznačuje se zaměřením na jednoduchost, funkčnost a přírodní materiály.


Jedním z klíčových rysů skandinávského stylu interiéru je jeho důraz na jednoduchost. To často zahrnuje použití minimální barevné palety bílé, černé a neutrálních odstínů a začlenění čistých linií a jednoduchých tvarů do designu. Cílem je vytvořit pocit klidu a pořádku a zvýraznit přirozenou krásu použitých materiálů a povrchových úprav.


Skandinávský styl interiéru je kromě zaměření na jednoduchost známý také svým důrazem na funkčnost. To znamená navrhovat prostory, které jsou praktické a efektivní, a vybírat nábytek a vybavení, které slouží konkrétnímu účelu. Často také zahrnuje začlenění vestavěných úložných řešení pro minimalizaci nepořádku a maximalizaci využití prostoru.


Skandinávský styl interiéru je také charakteristický použitím přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen a vlna. Tyto materiály dodávají prostoru teplo a texturu a pomáhají vytvořit pocit spojení s exteriérem.


Celkově je skandinávský styl interiéru definován svým zaměřením na jednoduchost, funkčnost a přírodní materiály. Začleněním těchto principů do vašeho domova můžete vytvořit stylový a praktický interiér, který odráží severskou estetiku. Ať už chcete vytvořit útulný a příjemný prostor nebo minimalistický a modernější vzhled, skandinávský styl interiéru má co nabídnout.

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page